Καταστατικό

Καταστατικό

Κανονισμός Λειτουργίας Αυτοδιοικητικής Παράταξης Δήμου Αθηναίων, «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Οι θέσεις μας

Το πρόγραμμα μας

Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν...

Δράσεις - Εκδηλώσεις

Δράσεις - Εκδηλώσεις

Παρακολουθήστε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις στο διαδραστικό ημερολόγιο της ιστοσελίδας μας

Στη συνεδρίαση παρενέβη η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Μαρία Αντωνιάδου, η οποία κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να μην επιτρέψουν τον οικονομικό στραγγαλισμό του Αθήνα 9.84 και να στηρίξουν τους εργαζόμενους, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς χρήματα τα Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Θέμης Μπερεδήμας εξέφρασε τη αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του δήμου Αθηναίων και των εργαζομένων του, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Μιχάλης Κυριακίδης σημείωσε ότι η εξέλιξη δημιουργεί εύλογη ανασφάλεια σε όλους τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας και συνολικά στις δημοτικές επιχειρήσεις.                 

Ψήφισμα υπέρ του Αθήνα 9.84 υιοθετήθηκε και στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 9.84

 

«Με μια πρωτοφανή απόφαση, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν στην προληπτική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Αθήνα 9.84 και των διοικήσεών του, για δήθεν μη καταβολή χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης.

Πρόκειται για ενέργεια παράνομη και καταχρηστική. Ο Αθήνα 9.84 είναι ένας ιστορικός ραδιοφωνικός σταθμός με περισσότερους από 120 εργαζόμενους, οι οποίοι αν παραμείνει το μέτρο της προληπτικής δέσμευσης θα μείνουν απλήρωτοι. Η δέσμευση λογαριασμών, επί ενός τέλους που δεν υποχρεούται να καταβάλλει, προκαλεί στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας οικονομικό στραγγαλισμό, βάλλει γενικότερα κατά των δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού και επιβάλλει μία επιπλέον έμμεση φορολογία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Tο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας δηλώνει επίσης ότι θα υπερασπιστεί τη δημόσια συχνότητα του Αθήνα 9.84, απέναντι στην απόπειρα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημοπράτησή της. Θα υπερασπιστεί τη συνεχή και απρόσκοπτη παρουσία του Αθήνα 9.84, ως ελεύθερου ραδιοφώνου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να εκπροσωπήσει δικαστικώς και εξωδίκως, τα φυσικά πρόσωπα που έχουν διατελέσει νόμιμοι εκπρόσωποι του Αθήνα 9.84 καθώς και τα υπόλοιπα άμεσα θιγόμενα πρόσωπα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών και συνολικά την κυβέρνηση να προβούν αμέσως σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να αποδεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Αθήνα 9.84, καθώς και οι λογαριασμοί των νομίμων εκπροσώπων του και των συγγενικών τους προσώπων.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει ότι οι συχνότητες των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών δεν θα «βγουν στο σφυρί». Η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα, είναι δημόσιο αγαθό».


Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης και πάλι κυψέλη ζωντάνιας για τη Φωκίωνος Νέγρη

Επιστροφή στην Αθήνα | Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2015-2020

Επιστροφή στην Αθήνα | Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2015-2020

Απολογισμός 2011-2013

ΣυνΑθηνά

This is Athens

Αθήνα - Αποκριά 2017

GR80S - Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΓΔΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

ΕΡΓΟ ΑΘΗΝΑ