Καταστατικό

Καταστατικό

Κανονισμός Λειτουργίας Αυτοδιοικητικής Παράταξης Δήμου Αθηναίων, «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Οι θέσεις μας

Το πρόγραμμα μας

Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν...

Δράσεις - Εκδηλώσεις

Δράσεις - Εκδηλώσεις

Παρακολουθήστε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις στο διαδραστικό ημερολόγιο της ιστοσελίδας μας

Σε μία κίνηση έμπρακτης στήριξης των κατοίκων σε γειτονιές της πρωτεύουσας πουπλήττονται από τη διακίνηση και δημόσια χρήση ναρκωτικών, προχωρεί ο δήμος Αθηναίων. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την πρόταση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, ώστε εντός του Ιουλίου, να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, σε χώρο στο Πεδίον του Άρεως, με επικρατέστερο το κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου.

«Υπάρχουν γειτονιές της πόλης μας, οι κάτοικοι των οποίων έχουν πολλούς λόγους να μας θέλουν δίπλα τους. Οι πολίτες θέλουν να ακούσουν, θέλουν να μιλήσουν. Η μετάθεση ευθυνών έχει κουράσει. Έχει ξεπεραστεί. Ο δήμος Αθηναίων πολλές φορές έχει υπερβεί τα στενά όρια των αρμοδιοτήτων του. Δεν έχουμε περιοριστεί στη στείρα καταγγελία. Ως μια κίνηση έμπρακτης στήριξης αλλά και συμβολισμού, προτείνω το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να συνεδριάσει κατ’ αρχήν στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως, προκειμένου να καταδειχθεί η σημασία που δίνουμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, με αιχμή τη διακίνηση και τη δημόσια χρήση ναρκωτικών. Και αμέσως μετά ως πιθανότερο σημείο δεν θα απέκλεια να είναι το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, στην οδό Ακαδημίας και τον πεζόδρομο της Μασσαλίας» τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Καμίνης.  

Η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων απέσπασε την απαιτούμενη ειδική πλειοψηφία των 3/5 του σώματος και ο ακριβής χρόνος και τόπος διεξαγωγής της συνεδρίασης, όπως διευκρινίστηκε, θα ανακοινωθεί όταν εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις σωστής και τυπικής λειτουργίας, καθώς και ασφάλειας.


Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης και πάλι κυψέλη ζωντάνιας για τη Φωκίωνος Νέγρη

Επιστροφή στην Αθήνα | Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2015-2020

Επιστροφή στην Αθήνα | Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2015-2020

Απολογισμός 2011-2013

ΣυνΑθηνά

This is Athens

Αθήνα - Αποκριά 2017

GR80S - Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΓΔΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

ΕΡΓΟ ΑΘΗΝΑ