Καταστατικό

Καταστατικό

Κανονισμός Λειτουργίας Αυτοδιοικητικής Παράταξης Δήμου Αθηναίων, «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Οι θέσεις μας

Το πρόγραμμα μας

Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν...

Δράσεις - Εκδηλώσεις

Δράσεις - Εκδηλώσεις

Παρακολουθήστε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις στο διαδραστικό ημερολόγιο της ιστοσελίδας μας

Την περασμένη εβδομάδα κάναμε την πρώτη, από κοινού, κίνησή μας, στέλνοντας επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας του μέτρα για αντιμετώπιση της διακίνησης, τα υποκατάστατα να παρέχονται μόνο από τα νοσοκομεία και όχι από δομές στο κέντρο της πόλης και να δημιουργηθούν δομές εποπτευόμενης χρήσης.

Ήρθε η ώρα για δημιουργήσουμε κλειστούς χώρους, όπου οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να κάνουν χρήση, κάτω από ιατρική επίβλεψη, δομές στελεχωμένες από ειδικούς επιστήμονες, ώστε οι τοξικοεξαρτημένοι να αποκτήσουν και την τελευταία ελπίδα να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης. Στον δρόμο, απλώς τους περιμένει ένα αργόσυρτο τέλος.

Πολλές φορές ούτε καν αυτό.

Δεν πάμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα.

Μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, το δοκίμασαν και πέτυχε.

Μπορεί να μην είναι η μόνη λύση, ας τη δοκιμάσουμε, ή στο τέλος – τέλος ας τη συζητήσουμε. Ούτε δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η κυβέρνηση;

Μόνο έτσι θα σωθούν ζωές και θα φύγει η χρήση από τον δρόμο.

Αναφέρομαι σε ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο εξάρτησης, στο οποίο τα επίπεδα αυτοεκτίμησης είναι αντιστρόφως ανάλογα με τις πιθανότητες να πεθάνουν στον δρόμο.

Μου δόθηκε η ευκαιρία αυτό να το τονίσω και χθες, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν σύλλογοι κατοίκων του Πεδίου του Άρεως. Αν και προσκλήθηκαν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, δεν μπήκαν στον κόπο να στείλουν ούτε εκπρόσωπό τους.

Όλα αυτά βεβαίως θα έχουν νόημα, αν υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών από την Ελληνική Αστυνομία. Ούτε αυτό το έχουμε δει, και επανειλημμένως το έχω καταγγείλει. Είναι μια υπόθεση που απαιτεί διάρκεια, συνέχεια μέθοδο και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση”.


Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης και πάλι κυψέλη ζωντάνιας για τη Φωκίωνος Νέγρη

Επιστροφή στην Αθήνα | Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2015-2020

Επιστροφή στην Αθήνα | Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2015-2020

Απολογισμός 2011-2013

ΣυνΑθηνά

This is Athens

Αθήνα - Αποκριά 2017

GR80S - Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΓΔΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

ΕΡΓΟ ΑΘΗΝΑ