Καταστατικό

Καταστατικό

Κανονισμός Λειτουργίας Αυτοδιοικητικής Παράταξης Δήμου Αθηναίων, «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Οι θέσεις μας

Το πρόγραμμα μας

Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν...

Δράσεις - Εκδηλώσεις

Δράσεις - Εκδηλώσεις

Παρακολουθήστε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις στο διαδραστικό ημερολόγιο της ιστοσελίδας μας

Γνωρίζετε ότι επτά χρόνια τώρα από αυτή τη θέση προσπαθούμε να καλύψουμε τα μεγάλα κενά της κεντρικής διοίκησης, τα προβλήματα γραφειοκρατίας και τις αγκυλώσεις και υπερβαίνοντας τα εμπόδια, να δείξουμε το δρόμο για το πώς αντιλαμβανόμαστε την αποτελεσματική και χρηστή διοίκηση.

Είμαι υπερήφανος για τη δημοτική μου ομάδα. Σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις με μια πλατιά προοδευτική δημοκρατική συμμαχία αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ενημερώνω λοιπόν επισήμως σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για την απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του νέου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Γιατί η χώρα έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού, αλλαγή που μόνον μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί.

Μια υποψηφιότητα ενότητας ενός μεγάλου πολιτικού χώρου, που όχι μόνο δεν θα επηρεάζει τα δημαρχιακά μου καθήκοντα αλλά αντιθέτως θα μου δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την πρότασή μας για τη νέα σχέση μεταξύ κράτους και πολίτη.  

Η χώρα έχει ανάγκη από μία νέα προοπτική χωρίς τον λαϊκισμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά και χωρίς τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά κυκλώματα, που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη, ενοχλήθηκαν από την υποψηφιότητά μου και αντιδρώντας, αποκαλύφθηκαν. Για αυτά όμως θα έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε».  

Για τα 85 εκατομμύρια ευρώ που έφερε ο δήμος Αθηναίων  από το ΕΣΠΑ

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Να ενημερώσω το Σώμα για μια σημαντική επιτυχία του Δήμου, για την οποία ενημερωθήκαμε εντός Αυγούστου.

O Δήμος Αθηναίων εξασφάλισε 85 εκ. € για έργα που θα υλοποιηθούν τα επόμενα 5 χρόνια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-20. Η πρόταση της πρωτεύουσας περιλαμβάνει και αναπτυξιακές παρεμβάσεις των Δήμων Ν. Σμύρνης και Ταύρου Μοσχάτου, σε μια κοινή αναπτυξιακή προσπάθεια που ξεπερνά τα στενά διοικητικά όρια του δήμου Αθηναίων.

Η πρόταση μας συγκέντρωσε τον υψηλότερο προϋπολογισμό από τις 5 συνολικά προτάσεις που κατατέθηκαν. Η αξιοπιστία μας στη διαχείριση των πόρων επιβραβεύεται και για αυτό είμαι υπερήφανος. Κάνουμε μεθοδική και συστηματική δουλειά χωρίς τυμπανοκρουσίες και εντυπωσιασμούς.

Είμαι πολύ περήφανος για αυτό και θέλω να συγχαρώ όσους εργάστηκαν για αυτό. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια υπό το συντονισμό της ΕΑΤΑ και σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους, τις υπηρεσίες & τους φορείς του Δήμου .

Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται με σημαντική καθυστέρηση (θυμίζω μιλάμε για την περίοδο 2014-20 και ήδη τελειώνει το 2017) όμως έχουμε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις εκείνες και την ωριμότητα να προχωρήσουμε γρήγορα με τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουμε προγραμματίσει.

Οι πόροι θα διατεθούν σε παρεμβάσεις που έχει σχεδιάσει ο δήμος Αθηναίων και αφορούν σε δράσεις αστικής ανάπλασης, προστασίας του περιβάλλοντος, βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, προάσπισης της υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και εκπαίδευσης, καθώς και πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης και στήριξης της επιχειρηματικότητας, με αποδέκτες τους πολίτες, τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες της πόλης της Αθήνας.

Και θυμίζω ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι αυτοί έρχονται σε συνέχεια της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ που είχε διασφαλίσει και πάλι ο Δήμος Αθηναίων την περίοδο 2007-13 στο πλαίσιο της οποίας υλοποιήσαμε τόσα σημαντικά έργα:

·  το Σεράφειο Κολυμβητήριο,

· τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης,

·  τη μετατροπή της Βίλας Αμαλίας σε σχολείο,

· την κατασκευή δύο βιοκλιματικών παιδικών σταθμών σε Κυψέλη και Μεταξουργείο,

· τη δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου Πλάτωνα στην Ακαδημία Πλάτωνος,

· σημαντικά έργα για την διαχείριση αποβλήτων

· την Ανακατασκευή 2 Κτιρίων Κέντρου Υγείας (Χανίων & Σαρανταπόρου)

· την ανάδειξη των χώρων της Τεχνόπολης (συμπεριλαμβανόμενου του Innovathens)

· τη Δημιουργία Πάρκου για το Παιδί και τον Πολιτισμό στους Αμπελόκηπους (πρώην ΚΑΠΑΨ)

· την αποκατάσταση του Διατηρητέου Κτιρίου επί της οδού Αμερικής 8

·  Ενεργειακές αναβαθμίσεις σε σχολικά συγκροτήματα της Αθήνας

Εμείς, όπως σας έχουμε αναλυτικά παρουσιάσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις μας, ετοιμάσαμε μια πρόταση που στηρίζεται απολύτως σε πραγματικά δεδομένα που απορρέουν τόσο από το ΣΟΑΠ, που εμείς μόνοι θεσπίσαμε, όσο και από την προτεραιότητα που έχουμε θέσει , που δεν είναι άλλη από την βελτίωση της ζωής του Αθηναίου.

Τα έργα που περιλαμβάνονται στον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό απορρέουν από τις υπηρεσίες του δήμου και γι' αυτό λέμε ότι δεν πρόκειται περί ασκήσεων επί χάρτου.

Με αυτά τα λεφτά, μεταξύ άλλων, θα ολοκληρώσουμε και θα επεκτείνουμε την πιλοτική παρέμβαση στο εμπορικό τρίγωνο, στη λογική της επέκτασης των πεζοδρομήσεων και της αστικής ανάπλασης, θα φτιάξουμε την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, στην Αχαρνών, τον Εθνικό Κήπο, θα επεκτείνουμε την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και κτιρίων, θα πολλαπλασιάσουμε τα πολυδύναμα κέντρα υγείας. Όπως σας είπαμε θα ξαναζωντανέψουμε κλειστά καταστήματα σε σκοτεινούς δρόμους του κέντρου, με πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά και με ιδιωτικές χορηγίες, θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα των Ανοιχτών σχολείων καθώς και το πετυχημένο πρόγραμμα του Δικτύου Πολιτισμού της Αθήνας.

 Με τα 85 εκ. ευρώ που εξασφαλίσαμε για την επόμενη πενταετία, η Αθήνα μπαίνει οριστικά σε τροχιά ανάκαμψης. Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που κάναμε, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι η Αθήνα με τους νέους ευρωπαϊκούς πόρους που εξασφαλίσαμε μπορεί να δει πια το μέλλον της με μεγαλύτερη αισιοδοξία. με τα έργα που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό σχέδιο της δεύτερης δημαρχιακής θητείας αναβαθμίζονται η καθημερινότητα των πολιτών, η εικόνα και η λειτουργία της πόλης, καθώς και η θέση της Αθήνας στον διεθνή ανταγωνισμό»


Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης και πάλι κυψέλη ζωντάνιας για τη Φωκίωνος Νέγρη

Επιστροφή στην Αθήνα | Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2015-2020

Επιστροφή στην Αθήνα | Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2015-2020

Απολογισμός 2011-2013

ΣυνΑθηνά

This is Athens

Αθήνα - Αποκριά 2017

GR80S - Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΓΔΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

ΕΡΓΟ ΑΘΗΝΑ