Καταστατικό

Καταστατικό

Κανονισμός Λειτουργίας Αυτοδιοικητικής Παράταξης Δήμου Αθηναίων, «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Οι θέσεις μας

Το πρόγραμμα μας

Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν...

Δράσεις - Εκδηλώσεις

Δράσεις - Εκδηλώσεις

Παρακολουθήστε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις στο διαδραστικό ημερολόγιο της ιστοσελίδας μας

Άκουσα με ενδιαφέρον την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει πρωτοβουλίες για το κέντρο της Αθήνας, τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή και την αναβάθμιση των περιοχών του Ελαιώνα και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Γνωρίζω ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Γνωρίζω επίσης ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από συνεχείς εξαγγελίες. Θεωρώ ωστόσο σημαντικό, όσο υπάρχει διάθεση συνεργασίας, αυτή να την αξιοποιούμε για το καλό της Αθήνας και των πολιτών της».

για την αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια της documenta14

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές για τον πολιτιστικό χαρακτήρα της Αθήνας πλησιάζει.

Στις 8 Απριλίου έχουμε τα εγκαίνια της έκθεσης documenta 14, ίσως της πιο σημαντικής διοργάνωσης Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο, που για πρώτη φορά, δεν γίνονται στην έδρα της, τη γερμανική πόλη του Κάσελ, αλλά στην Αθήνα.

Θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουλίουκαι για παραπάνω από τρεις μήνες η Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Ήδη σχεδόν 8.000 δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.  

Τα εγκαίνια θα τιμήσει με την παρουσία του, και ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ στο πρώτο, μετά την εκλογή του, επίσημοταξίδι στο εξωτερικό.

Με τη συνδρομή των δημοτικών υπηρεσιών, χώροι όπως οι πλατείες Κοτζιά, Συντάγματος, Αυδή, Βικτωρίας , το Εκθεσιακό Κέντρο στο Πάρκο Ελευθερίας, ο κινηματογράφος Στέλλα, το πάρκο Ριζάρη, ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το 1ο Κοιμητήριο και άλλα σημεία της πόλης, μεταμορφώνονται σε χώρους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η Αθήνα ετοιμάζεται πυρετωδώς και οι προετοιμασίες της φιλοξενίας με την συνεχή συνδρομή και στήριξη των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, κορυφώνονται. Ήδη βλέπετε τις προετοιμασίες της εγκατάστασης των έργων στην πλατεία Κοτζιά, στην πλατεία Αυδή, στο πάρκο Ριζάρη.

Πρωτοβουλία ανέλαβε ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία και με τηνdocumenta 14 και για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, και στη διάρκεια των τριήμερων εγκαινίων και βεβαίως έως την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, τον Ιούλιο. Υπάρχει συντονισμός και σχεδιασμός για την προστασία των επισκεπτών και πολιτών της Αθήνας και για έκτακτες περιστάσεις. Η Αθήνα γίνεται οριστικά ένας ισχυρός πολιτιστικός πόλος και προορισμός».

για το εμπόριο και τη δημόσια χρήση ναρκωτικών στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα ζήτημα που προκαλεί προβληματισμό και δοκιμάζει τις αντοχές τις δικές μας αλλά και των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής. Δέχθηκα, προ ημερών, φοιτητές τηςΝομικής Σχολής που μου ζήτησαν να ενώσουμε τη φωνή μας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με το εμπόριο και τη δημόσια χρήση ναρκωτικών στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας. Βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να μου ανακοινωθεί ότι ματαιώθηκε εκδήλωση με φοιτητές, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην αίθουσαEUROPE DIRECT του δήμου Αθηναίων, που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης,δεκάδες συμμετέχοντες δέχθηκαν επίθεση από παρευρισκόμενους στον πεζόδρομο. Τον Ιούνιο του 2016, με επιστολή μου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είχα ζητήσει επιτακτικά και με επιμονή, σχέδιο αστυνόμευσης για την περιοχή γύρω από τη Νομική, τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και την Εθνική Βιβλιοθήκη, που βρίσκονται στο έλεος εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών. Επίσης, κάλεσα την κυβέρνηση να πάρει θέση στο ζήτημα της δημιουργίας χώρων ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης ουσιών. Υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, και στη λειτουργία τους ο δήμος είναι έτοιμος να συμβάλει. Θεωρώ ότι είναι ώριμες οι συνθήκες να ανοίξει μία γενναία συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση προκαλεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση και δεν μπορεί να συνεχιστεί».

για τις πεζοδρομήσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Από το ερχόμενο Σάββατο ξεκινάμε τις παρεμβάσεις αναβάθμισης στο Εμπορικό Τρίγωνο. Επιδίωξή μας, το έχουμε άλλωστε ανακοινώσει, είναι να μετατραπεί σε ένα τρίγωνο-πρότυπο. Πρότυπο για τους πεζούς, πρότυπο στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, στη χρήση του αυτοκινήτου, στην τροφοδοσία των καταστημάτων, στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στην απαλλαγή από το γκράφιτι.

Έχουμε ξεκινήσει το διάλογο με τους εμπόρους, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής εδώ και αρκετό καιρό. Ο διάλογος, σε κάθε μας βήμα, θα συνεχιστεί.

Μεθαύριο, το Σάββατο 1η Απριλίου, αποδίδουμε δύο δρόμους, επισήμως χαρακτηρισμένους πεζόδρομους, στους πεζούς και καλούμε τον κόσμο να κατέβει στο κέντρο. Ο λόγος για τις κάθετες στην οδό Αθηνάς οδούς, Βύσσης και Καϊρη. Από το Σάββατο η διέλευση του Εμπορικού Τριγώνου προς την οδό Αθηνάς θα γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας και βεβαίως από τη Σοφοκλέους. Η οδός Χρυσοσπηλιωτίσσης από το ύψος της Πραξιτέλους θα είναι κλειστή».   


Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης και πάλι κυψέλη ζωντάνιας για τη Φωκίωνος Νέγρη

Επιστροφή στην Αθήνα | Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2015-2020

Επιστροφή στην Αθήνα | Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2015-2020

Απολογισμός 2011-2013

ΣυνΑθηνά

This is Athens

Αθήνα - Αποκριά 2017

GR80S - Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΓΔΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

ΕΡΓΟ ΑΘΗΝΑ