ΔΗΜΟΤΙΚΗ Δ.Ε.Ρ.Α.

To Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε τον ορισμό της δημοτικής συμβούλου κυρίας Δήμητρας Σιδερή στη θέση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας  (ΔΕΡΑ)  -  ΑΘΗΝΑ 9.84.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ευχαρίστησε θερμά την απερχόμενη πρόεδρο, δημοτική σύμβουλο κυρία Μελίνα Δασκαλάκη, η οποία παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της, για τη σημαντική προσφορά της σε μία περίοδο που η διοίκηση του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ξεπέρασε με επιτυχία κρίσιμα για τη βιωσιμότητά του ζητήματα.  

Ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει την προληπτική δέσμευση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών των λογαριασμών του «Αθήνα 984», από τους οποίους πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, καθώς και τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών των νομίμων εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.

Πρόκειται για μία αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται σε βάρος δημοτικής επιχείρησης. Απόφαση που ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006!