Για «συνάντηση μεταξύ δύο φίλων», μίλησε ο ευρωπαίος Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση κ. Γιοχάνες Χααν, στις Βρυξέλλες κατά την συνάντηση του με  τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη. «Η σημερινή συγκυρία απαιτεί θάρρος και πολιτική βούληση» είπε, και συνεχάρη τον δήμαρχο για τη στάση του στο ζήτημα της ένταξης των χωρών τωνδυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Οι κ.κ. Καμίνης και Χαν συναντήθηκαν στο περιθώριο της Ολομέλειας της Επιτροπής Περιφερειών, στην οποία ο κ. Καμίνης τάχθηκε υπέρ της στρατηγικής διεύρυνσης της ΕΕ και της ανάγκης οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να λάβουν ξεκάθαρα και θετικά μηνύματα ως προς την προοπτική ένταξης τους στην ΕΕ.

 Ο κ. Καμίνης ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι πόλεις στη διαδικασία και ειδικότερα στο μετριασμό των εθνικών διαφορών που είναι ακόμα κυρίαρχες στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε πως η διεύρυνση μπορεί να οδηγήσει στην εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας  στην ευαίσθητη γειτονιά μας, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη πρωτοβουλία της Αθήνας να ενισχύσει τη συνεργασία της με την πόλη των Σκοπίων για να διαμορφωθούν γέφυρες συνεργασίας  ώστε οι πολίτες των δυο πρωτευουσών και κατ’ επέκταση οι δυο χώρες να έρθουν πιο κοντά.


Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31