Πλειοψηφική είναι η παρουσία γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων τουδήμου Αθηναίων. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, υπενθυμίζεται ότι από τους δέκα (10) αντιδημάρχους που έχουν οριστεί με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, οι έξι (6) είναι γυναίκες. Ανάλογο είναι και το ποσοστό (59%) των γυναικών που εξελέγησαν με τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας «Δικαίωμα στην Πόλη», αν και στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίουυπερτερούν οι άνδρες με ποσοστό 59% (29 άνδρες, 20 γυναίκες).

Το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται στην προεδρία των Δημοτικών Κοινοτήτων  είναι ακόμα μεγαλύτερο και φτάνει το 71%, καθώς από τις επτά (7) Κοινότητες του δήμου Αθηναίων, οι πέντε (5) έχουν ως πρόεδρο γυναίκα.

«Ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου δίδαξα την ισότητα, ως Συνήγορος του Πολίτη θέσπισα ειδικό τμήμα για τις διακρίσεις κατά των γυναικών και ως Δήμαρχος συγκρότησα  ψηφοδέλτιο, δημοτική ομάδα και εν συνεχεία εκτελεστική επιτροπή, με το ιστορικά υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών» τόνισε μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.      

Από το 2014 ο δήμος Αθηναίων λειτουργεί τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών που έως σήμερα, έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 110 γυναίκες με τα παιδιά τους.

Είναι ένας ξενώνας 20 δωματίων όπου παιδαγωγός, κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος, προσφέρουν ψυχοκοινωνική στήριξη αλλά και επαγγελματική συμβουλευτική. Η μέση παραμονή στον ξενώνα είναι οκτώ (8) μήνες. Για την καθημερινή διατροφή των φιλοξενουμένων γυναικών και των παιδιών τους, φροντίζει το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών του δήμου Αθηναίων.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας κυρία Μαρία Στρατηγάκη, υποδέχθηκε στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Αθηναίων, την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Έφη Αχτσιόγλου, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου, καθώς και τη Γενική Γραμματέα Ισότητας κυρία Φωτεινή Κούβελα, τις οποίες ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και ενημέρωσε για την πολιτική της δημοτικής αρχής σε θέματα ισότητας και προστασίας των κακοποιημένων γυναικών.


Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31