«Ζητώ από όλους όσοι συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο να σεβαστούν την πόλη και να απομονώσουν τους ταραξίες απ’ όπου κι αν προέρχονται», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «τόσο οι αρχές όσο και οι διοργανωτές πρέπει να περιφρουρήσουν το συλλαλητήριο».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και τους δημοσιογράφους Αργύρη Παπαστάθη και Κατερίνα Δούκα, ο κ. Καμίνης τόνισε,  ότι ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την ονομασία της π.ΓΔΜ, γιατί δεν θεωρεί ότι απειλείται με οποιοδήποτε τρόπο η εθνική ταυτότητα. Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ωστόσο ότι όλη του ζωή την έχει αφιερώσει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ότι έτσι και τώρα σέβεται και υπερασπίζεται την ελευθερία στην έκφραση.

«Τους γείτονες πρέπει να τους αγκαλιάζουμε» ανέφερε ο κ. Καμίνης, ενώ για την επίλυση του ζητήματος ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε: «η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει γενναία βήματα, να μην αντιμετωπίζει το θέμα φοβικά, εμείς είμαστε η ευρωπαϊκή δύναμη, εμείς σε σχέση με το κράτος αυτό, είμαστε η μεγάλη χώρα, εκείνοι μας τείνουν το χέρι και εμείς πρέπει να το λάβουμε πραγματικά υπόψη, όχι όμως έναντι παντός τιμήματος».

«Το ζήτημα αποτελεί αγκάθι στα πλευρά της χώρας μας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφέροντας ότι «μας εμποδίζει να έχουμε στενές σχέσεις με όλα τα Βαλκάνια, αμοιβαίως επωφελείς σχέσεις με την πΓΔΜ, εμποδίζει την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και συντελεί στην προσπάθεια σταθεροποίησης όλης της περιοχής».

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στα 85 εκ. ευρώ της νέας χρηματοδοτικής περιόδου 2014 -20 με τα οποία ο δήμος Αθηναίων θα υλοποιήσει το έργο «Αθήνα 2020», σημειώνοντας ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει φέρει στην Αθήνα περισσότερα από 160 εκ ευρώ σε έργα, όπως το Σεράφειο, τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, τη μετατροπή της Βίλλας Αμαλίας σε σχολείο και άλλα, που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και σε άλλα, όπως η αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, που έρχονται.


Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Νοέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30