«Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που συμβιβάζεται με μια παράταξη του 6%, του 8% ή του 10%; Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να μας εμπιστευτούν και πάλι οι πολίτες που βρίσκονται μακριά μας και να μεγαλώσουμε ξανά την προοδευτική παράταξη», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης σε σημερινή του συνέντευξη του στην Athens Voice, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στις διαδικασίες σε όσους ταυτίζονται αξιακά και ιδεολογικά με το χώρο της Δημοκρατικής παράταξης, αλλά την έχουν εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια.  

«Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, όχι τη «συμμαχία των προθύμων», υπογραμμίζει ο κ. Καμίνης, απαντώντας στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, ενώ μόλις ερωτάται συγκεκριμένα για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει ότι πρόθεσή του είναι να δημιουργήσει ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στο ρουσφέτι, την αδικία και τη μιζέρια. “Εάν οι εταίροι του κ. Καμμένου πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες, τις παραδόσεις και τις κοινωνικές και μεταρρυθμιστικές κατακτήσεις που διαχρονικά έχει πετύχει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, ας το πουν. Έως τώρα πάντως βλέπουμε μια ντεμέκ κεντροαριστερά που τη Δευτέρα χαριεντίζεται με τον κ. Καραμανλή και την Τρίτη ταυτίζεται με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ποια η αξιοπιστία της;» αναρωτιέται.

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης προβλέπει ότι η αναγέννηση της παράταξης που θα έρθει μέσα από τη μαζική και επιτυχημένη συμμετοχή των πολιτών, θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στα υπόλοιπα κόμματα. «Προχωρούμε σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία, ώστε να ταρακουνήσουμε όλο το κομματικό σύστημα. Δεν αξίζει στους πολίτες να καθηλώνονται μεταξύ του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ και των υπερσυντηρητικών αντανακλαστικών της ΝΔ», δηλώνει ο κ. Καμίνης.

Επιπλέον, ο κ. Καμίνης υπογραμμίζει ότι «το σημερινό πρόταγμα, η ανάγκη εδώ και τώρα είναι η πρόοδος και το πως θα την πετύχουμε» ενώ ειδική μνεία κάνει στην ιστορική παράδοση της Δημοκρατικής παράταξης χαρακτηρίζοντας της ως «την κοίτη, τη μήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα». Σχετικά με τον πολιτικό προσανατολισμό της νέου εγχειρήματος, ο κ. Καμίνης αναφέρεται σε «μια παράταξη βαθιά φιλελεύθερη σε θέματα λειτουργίας θεσμών, με δίχτυ προστασίας για τους κοινωνικά ασθενέστερους, με μεγάλες δημόσιες επενδύσεις σε παιδεία και υποδομές».    

 Σε ερώτηση αν τάσσεται υπέρ ενός νέου ενιαίου κόμματος ή ενός πολυκομματικού φορέα, ο κ. Καμίνης αναφέρει ότι «σε προοπτική θα είναι ένα ενιαίο πολυτασικό κόμμα». Από την άλλη όμως συμπληρώνει ότι «τα βήματα πρέπει να γίνουν στον κατάλληλο χρόνο με τη συμμετοχή των πολιτών. Τα κόμματα είναι ταυτότητα, ιστορία, και τιμή του καθενός. Δεν σβήνουν με διατάγματα».


Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Οκτώβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31