Για τις καταστροφές σε βιτρίνες καταστημάτων που προκάλεσαν άγνωστοι στην οδό Ερμού μίλησε στον Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και το δημοσιογράφο Δημήτρη Πετρόπουλο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.


-για τις ζημιές από τα χθεσινά επεισόδια.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Έχουμε ζημιές σε 67 καταστήματα. Είμαι εδώ και μιλάω με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι είναι επαγγελματίες που δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά. Συμμερίζομαι απολύτως την απόγνωση και την οργή τους. Από τη μία υπάρχουν διάφοροι που δεν τους αφήνουν τις Κυριακές να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, και όταν τα ανοίγουν έρχονται και τους τα σπάνε με αυτό τον τρόπο. Νομίζω ότι είναι κάτι απαράδεκτο. Αυτή η ανομία που επικρατεί στην πόλη πρέπει να εκλείψει. Υπάρχει μια πάνδημη διαμαρτυρία απέναντι στη βία. Αυτό σε ένα κράτος δικαίου και μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα είναι ανεπίτρεπτο».


-για το αν τα επεισόδια δεν γίνονται στο κέντρο 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ:  «Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Και το 2010 τα έσπασαν στο Κολωνάκι. Με τον ίδιο τρόπο. Με το ίδιο προμελετημένο σχέδιο. Και το καλοκαίρι του 2011 επιτέθηκαν πάλι στην περιοχή του Κολωνακίου. Η συμμορία αυτών των ανθρώπων λειτουργεί ανενόχλητα».


-Που επικεντρώνονται οι ευθύνες 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Υπάρχουν ευθύνες όλων. Υπάρχει μία γενικότερη ανοχή σε αυτό το φαινόμενο. Δεν επιτρέπεται να μην μπορούν να λειτουργήσουν, λόγου χάρη, τα καταστήματα την Κυριακή. Εδώ δεν έχεις να κάνεις με βαριοπούλες, αλλά με συντεχνίες που δεν επιτρέπουν στον κόσμο να λειτουργήσει. Δεν επιτρέπουν στην οικονομία της Αθήνας αυτή την εποχή, την τόσο ευνοϊκή από την μεγάλη άνοδο του τουρισμού, οι άνθρωποι να πάρουν μίαν ανάσα. Δυστυχώς είναι πολύ βαθύτερο το φαινόμενο».


-Αν τα φαινόμενα συνδέονται μεταξύ τους 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Διαφορετικά είναι και ο καθένας έχει την ευθύνη του, αλλά βλέπετε πόσες όψεις έχει το ζήτημα; Και αυτό εγώ ως δήμαρχος Αθηναίων δεν θα σταματήσω να το στηλιτεύω».


-Συνομιλίες με Τόσκα.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ:  «Μιλάμε με όποιον πρέπει να μιλάμε. Και με τον κ. Τόσκα και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση, το έχω ξεκαθαρίσει επανειλημμένως. Φυσικά και υπάρχουν ευθύνες αλλά θα πρέπει όλοι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε τι θα κάνουμε με την ανομία γενικότερα στην πόλη. Λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία».


Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Οκτώβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31