Στην ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των πόλεων της Αθήνας και της Σαγκάης συμφώνησαν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και  ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σαγκάης κ. Han Zheng, ο οποίος επισκέφθηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας.

«Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που σήμερα ανανεώνουμε τη συνεργασία μας με την πόλη σας, διευρύνοντας την πέραν από τους τομείς του τουρισμού  και του εμπορίου, σε δράσεις και τομείς όπου μπορεί να υπάρξει ειλικρινής συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών» τόνισε στην προσφώνησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης  εξήρε την ανάγκη  για σαφή χρονοδιαγράμματα  και ορισμό αρμοδίων προσώπων από την κάθε πλευρά για την παρακολούθηση των τομέων συνεργασίας , με στόχο όπως είπε οι συμφωνίες να τελεσφορήσουν και να φέρουν θετικά αποτελέσματα. Θα πρότεινα να εργαστούμε στενά στο θέμα αυτό, ήδη από την επόμενη μέρα της υπογραφής του Μνημονίου τόνισε ο κ. Καμίνης.

Στην ανάγκη εντατικοποίησης των επαφών και των ανταλλαγών επισκέψεων με συγκεκριμένες θεματικές που αφορούν στην επιστήμη, στον πολιτισμό και στο εμπόριο αναφέρθηκε ο κ. Han Zheng, γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του δήμου της Σαγκάης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Ο κ. Han σημείωσε ότι η Σαγκάη είναι κέντρο μεταρρυθμίσεων και η Αθήνα κοιτίδα της δημοκρατίας και πόλος έλξης για κινέζους τουρίστες, και σε αυτό το πεδίο, όπως είπε, θα πρέπει να αναζητηθούν οι κοινοί τόποι συνεργασίας. «Οι ανταλλαγές μεταξύ των δύο πόλεων αποτελούν οδηγό και για τις ανταλλαγές μεταξύ των δύο κρατών» τόνισε ο κινέζος αξιωματούχος.

Την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας, εκ μέρους των δύο πόλεων, υπέγραψαν ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων κ. Αλέξανδρος Μοντιάνο, εντεταλμένος για τις σχέσεις με την Κίνα και ο κ. Zhou Bo, εκτελεστικός αντιδήμαρχος του δήμου της Σαγκάης.


Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31