Δραστηριότητες Του Δημάρχου Αθηναίων

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων είναι ένα πρόγραμμα από εκείνα που διέψευσαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας. Πριν από τρία χρόνια που το ξεκινήσαμε, δεν αναμέναμε ότι θα είχε τέτοια επιτυχία. Ουδέποτε βεβαίως είχαμε στο μυαλό μας ένα απογευματινό «πάρκινγκ» για τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Επιδίωξή μας ήταν εξαρχής να μετατρέψουμε το σχολείο, πρωί και απόγευμα, σε κέντρο, σε ζωντανό πυρήνα της γειτονιάς σε 25 περιοχές της Αθήνας. Γι’ αυτό και ανοίξαμε τις αίθουσες για όλους: από 9 έως 99 ετών που λέει ο λόγος, για μικρούς και μεγάλους. Έως τώρα έχουμε 18.000 συμμετοχές, ενώ ο νέος κύκλος που ξεκινά τις επόμενες ημέρες απευθύνεται για πρώτη φορά και σε παιδιά νηπιακής ηλικίας. Στη νέα αυτή φάση συναποφασίζουμε το περιεχόμενο των προγραμμάτων με τους κατοίκους. Πάντοτε με την πολύτιμη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, φροντίζουμε να πληροφορηθούμε εκ των προτέρων από τους ίδιους τους κατοίκους αυτό που ζητούν να μάθουν. Έτσι, για την επόμενη φάση προβλέπονται προγράμματα εξοικείωσης με την τεχνολογία, μαθήματα προγραμματισμού για τη δημιουργία ιστοσελίδων, αξιοποίηση των social media, προγράμματα ρομποτικής και πολλά άλλα».       

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Είμαστε αποφασισμένοι οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια να αποδοθούν στους πεζούς.  Η ανάκαμψη της Αθήνας περνά μέσα από την υγιή επιχειρηματικότητα, την οποία στηρίζουμε. Δεν μπορεί όμως να έρχεται σε σύγκρουση με το βασικό δικαίωμα του πολίτη σε έναν ελεύθερο δημόσιο χώρο. Η επιχείρηση απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων που ξεκινήσαμε από το Κολωνάκι θα συνεχιστεί με όλες μας τις δυνάμεις και θα επεκταθεί σε όσες περιοχές προσβάλλονται τα δικαιώματα του πεζού και η αισθητική της πόλης».

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του 2018 και κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση του 2017, βλέπω μία χρονιά που τα είχε όλα. Μια χρονιά δύσκολη, με καθημερινές σχεδόν μάχες, με πολλή δουλειά, με επιμονή, μια χρονιά που αλλού κερδίσαμε, αλλού καθυστερήσαμε, καταφέραμε ωστόσο να κάνουμε όσα κανείς δεν πίστευε. 

Με αφορμή το εξαίρετο βιβλίο του Ξενοφώντα Κοντιάδη, θα αναρωτηθούμε σήμερα για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Προτού όμως μεταβούμε στο μέλλον, ας αναρωτηθούμε λιγάκι για το παρελθόν και το παρόν. Επιτρέψτε μου λοιπόν  να ξεκινήσω με μία διαπίστωση : Μόλις τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αναπτύσσεται ένας σοβαρός διάλογος στη χώρα μας για τη σοσιαλδημοκρατία. Οι παλαιότεροι γνωρίζουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, ο χαρακτηρισμός «σοσιαλδημοκράτης» θεωρήθηκε από το σύνολο σχεδόν των κατεστημένων δυνάμεων της Αριστεράς περίπου κάτι σαν βρισιά. Κατά την ίδια περίοδο δεν εμφανίζονται, παρά μόνον σποραδικά, κόμματα ή κινήσεις που αυτοχαρακτηρίζονται «σοσιαλδημοκρατικά», διαγράφουν μια σύντομη τροχιά στο πολιτικό στερέωμα κι εξαφανίζονται. Επιφανέστερο παράδειγμα το ΚΟΔΗΣΟ, το οποίο εμφανίστηκε το 1979, παρέμεινε ενεργό για περίπου μια δεκαετία, χωρίς ποτέ να καταφέρει να διεκδικήσει σοβαρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Αλλά πηγαίνοντας πιο πίσω στο παρελθόν, πριν από την επταετή δικτατορία, ακόμη και πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ίδιο διαπιστώνουμε: Η σοσιαλδημοκρατία, παρόλο που πρωταγωνιστεί σε πλήθος ευρωπαϊκών χωρών ήδη από τον Μεσοπόλεμο, στη χώρα μας ουδέποτε κατάφερε να ριζώσει. Γιατί άραγε;

«Ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος, κυρίως όπως τον γνώρισα από απέναντι όχθες στην αναμέτρηση του 2014 για τις δημοτικές εκλογές, ήταν ένας άνθρωπος έντιμος, συνεπής και συγκροτημένος. Τα συλλυπητήριά μου στους δικούς του».

Με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά συναντήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών επιτάσσει τη ρητή εξαίρεσή τους από κάθεδιαδικασία δημοπράτησης, που προβλέπει το υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο.

Η σύλληψη του Τούρκου αξιωματικού που ζήτησε άσυλο στη χώρα μας, αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στο κράτος δικαίου. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να εκδηλώνεται "α λα καρτ". Αντιθέτως, η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οφείλει για την ελληνική πολιτεία να είναι σταθερά αδιαπραγμάτευτη. Αυτό επιτάσσει το "δημόσιο συμφέρον" σε μια ευνομούμενη χώρα. Η  κυβέρνηση όμως επιλέγει μια εκδοχή του δημοσίου συμφέροντος που υπακούει σε λόγους σκοπιμότητας. Η επιλογή αυτή μας οδηγεί σε δρόμο ολισθηρό και επικίνδυνο.
 
 
 

Να κηρυχθεί διατηρητέα η χρήση των κινηματογραφικών αιθουσών «Απόλλων» και «Αττικόν» του κτιρίου της οδό Σταδίου, θα ζητήσει ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Γιώργος Καμίνης στη συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην αποκατάσταση του εμβληματικού κτιρίου, θα εισηγηθεί την υποβολή από τον δήμο Αθηναίων αιτήματος, στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείουΠεριβάλλοντος και Ενέργειας, για το χαρακτηρισμό ως διατηρητέας, της χρήσης των δύο κινηματογραφικών αιθουσών του κτιριακού συγκροτήματος Αττικόν και Απόλλων που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Σταδίου 19-21 και Χρήστου Λαδά.

Δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη μετά τον αγιασμό των υδάτων στη δεξαμενή Αθηνών για τα Θεοφάνεια.

«Ημέρα γιορτινή η σημερινή, στέλνει σε όλους μας ένα μήνυμα: τα μεγάλα προβλήματα, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε μόνο με εθνική ενότητα και κοινωνική ομόνοια».

Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31