Ο δήμος Αθηναίων χαιρετίζει την έναρξη της 14η Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο πιο σημαντικό ετήσιο γεγονός για το βιβλίο και τους επαγγελματίες του βιβλίου που διοργανώνεται στη χώρα μας.

Η Αθήνα, που τον Απρίλιο του 2018 θα βρεθεί στο επίκεντρο του κόσμου του βιβλίου ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, θα εκπροσωπηθεί στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης από τον κ. Γιάννη Τροχόπουλο, ο οποίος έχει ορισθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, συντονιστής της διοργάνωσης του δήμου Αθηναίων «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018».

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, από τις 3 μ.μ. έως τις 4 μ.μ., στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Εγνατία 154), στο Περίπτερο 15 (Αίθουσα Ιωάννου), θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Εκδοτικό τοπίο και βιβλιαγορά στην Ελλάδα της κρίσης». Ομιλητές: Περικλής Δουβίτσας, εκδότης. Σωκράτης Καμπουρόπουλος, Σύμβουλος Υπουργού Πολιτισμού, Συντονιστής Ομάδας Εργασίας για το βιβλίο. Ζιζή Σαλίμπα, οικονομολόγος, εκδότρια.

Στη συζήτηση παρεμβαίνει ο κ. Γιάννης Τροχόπουλος, συντονιστής της διοργάνωσης του Δήμου Αθηναίων "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018".

Συντονισμός: Έφη Γιαννοπούλου, μεταφράστρια, κριτικός

Η 14η ΔΕΒΘ σε αριθμούς

Στη 14η ΔΕΒΘ συμμετέχουν με περίπτερο περισσότεροι από 270 εκδότες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με 21 περίπτερα συμμετέχουν χώρες του εξωτερικού: Αίγυπτος, Αλβανία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κορέα, Κροατία, Κύπρος, Μπαγκλαντές, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Σλοβακία, Τουρκία.
Ο διεθνής χαρακτήρας της ΔΕΒΘ επιβεβαιώνεται κι από την ενεργή συμμετοχή ξένων συγγραφέων  στη φετινή διοργάνωση, με περισσότερους από 30 συγγραφείς να έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Στη διάρκεια των 4 ημερών που διαρκεί η μεγάλη γιορτή του βιβλίου θα πραγματοποιηθούν συνολικά περισσότερες από 400 εκδηλώσεις: Παρουσιάσεις βιβλίων, στρογγυλά τραπέζια, λογοτεχνικές συναντήσεις, εργαστήρια και ομιλίες, επαγγελματικές συναντήσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα. Η αγαπημένη Παιδική Γωνιά ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες έχοντας προετοιμάσει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων η εντυπωσιακή έκθεση εικονογράφησης «Ήλιοι». Στις εκδηλώσεις της 14ης ΔΕΒΘ συμμετέχουν περισσότεροι από 530 ομιλητές: Έλληνες και ξένοι συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, ακαδημαϊκοί, κριτικοί, εικαστικοί, μουσικοί, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, εκδότες και εξειδικευμένοι επαγγελματίες από τον χώρο των εκδόσεων και του βιβλίου.


Εγγραφή στο Newsletter

Φωτογραφίες

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Οκτώβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31